Otwarty portal wiedzy akademickiej dla kandydatów, studentów, absolwentów oraz wykładowców uczelni wyższych.

OTWARTE ZASOBY EDUKACYJNE:

Wydziały Towaroznawstwa

Oceny Państwowej Komisji Akredytacyjnej

  • Akademia Ekonomiczna w Poznaniu
    Wydział Towaroznawstwa
    Ocena: pozytywna
  • Akademia Morska w Gdyni
    Wydział Przedsiębiorczości i Towaroznawstwa
    Ocena: brak danych
  • Akademia Rolnicza w Lublinie
    Wydział Agrobioinżynierii (Rolniczy)
    Ocena: brak danych
  • Akademia Rolnicza w Szczecinie
    Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa
    Ocena: brak danych
  • Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza
    Wydział Zarządzania i Marketingu
    Ocena: brak danych
  • Politechnika Szczecińska
    Wydział Technologii i Inżynierii Chemicznej
    Ocena: brak danych
  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
    Międzywydziałowe Studium Towaroznawstwa
    Ocena: pozytywna
  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
    Wydział Towaroznawstwa
    Ocena: pozytywna
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
    Wydział Nauki o Żywności
    Ocena: brak danych
  • Wałbrzyska Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości w Wałbrzychu
    Wydział Zarządzania, Administracji i Informatyki
    Ocena: brak danych
  • Wyższa Szkoła Zawodowa Kosmetyki i Pielęgnacji Zdrowia w Warszawie
    Ocena: brak danych

Opakowalnictwo i przechowalnictwo – Standardy kształcenia

Materiały opakowaniowe i ich własności. Rodzaje opakowań. Znakowanie i kodowanie. Normalizacja i koordynacja wymiarowa. Technika opakowywania, paletyzowania i pakietyzowania. Ekologiczne problemy produkcji i stosowania opakowań. Gospodarka magazynowa. Budowle magazynowe. Warunki klimatyczne w magazynach. Składowanie towarów. Metody przechowywania wybranych produktów rolno-spożywczych i przemysłowych.

Link do http://www.wwsi.edu.pl/